Zeul carnagiului

Detalii spectacol :
De Yasmina Reza

Regia: Bogdan Sărătean

Manager proiect: Hunor Horvath
Subtitrarea în limba engleză: Camelia Oana
Sincronizarea: Ioana Ignat

Distribuție: Emőke Boldizsár, Daniel Bucher, Johanna Adam, Daniel Plier

Data premierei: 21.01.2020
Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.
Cu Sprijinul: Forumul Cultural Austriac Și Ifa

Tip spectacol : Dramă
Durată : 1h 10min

Două cupluri mature se întâlnesc pentru a purta o discuţie civilizată despre joaca violentă dintre fiii lor. Atmosfera este formală, uşor încordată. Părinţii afişează un zâmbet forţat, încercând să bifeze încă o regulă a bunei cuviinţe. Cine este vinovatul? Lucrurile degenerează însă, pe măsură ce măștile încep să cadă.
„Personajul central al spectacolului nostru e un hamster. Făptura aceea care nu e nici animal sălbatic, dar nici animal de casă. Deprimat și nefericit în acvariu, dar incapabil să supraviețuiască în afara lui. Incapabil să gestioneze libertatea.
Personajul acesta e omul contemporan. Cu toate măștile lui, cu toate tabieturile lui. Omul occidental. Cel care protestează pe tema schimbărilor climatice, iar apoi ia taxiul spre casă, cu o oprire la fast-food. Omul occidental contemporan, care donează 2 euro pentru copiii din Africa direct de pe iphone-ul său a cărui baterie funcționează cu cobaltul extras din mine de acești copii. Sau, pur și simplu, un text excelent, cu patru actori foarte buni. Despre asta e vorba în spectacolul nostru.”
Bogdan Sărătean, regizor

SUGESTII SIMILARE