„(Aproape) Toate operele lui Molière” și „ Mult zgomot pentru jazz”, premierele lunii ianuarie pe Scena Digitală

Prima lună a anului 2024 aduce pe Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), două premiere de excepție: „(Aproape) Toate operele lui Molière” de Vincent Caire, regia Daniel Plier, și „Mult zgomot pentru jazz” pe texte de William Shakespeare, regia Benoit Malmberg.

Unul dintre highlights-urile din FITS 2023, „Mult zgomot pentru jazz” este un spectacol muzical susținut de Malin Sternbrink și Niklas Atterhall.  Iubirea atemporală, curtarea și disputa – acestea sunt elementele principale ale acestei drame muzicale în care notele nemuritoare a secolului al XX-lea se intersectează cu operele clasice ale secolului al XVI-lea și se împletesc într-un duet grațios.

Textul include fragmente din opere shakespeariene precum „Mult zgomot pentru nimic”, „Visul unei nopți de vară”, „Cum vă place”, „A douăsprezecea noapte” și „Romeo și Julieta”, iar aranjamentul muzical pentru lăută renascentistă apelează la repertoriul Ellei Fitzgerald cu Louis Armstrong, precum și al lui Chet Baker cu Marilyn Monroe. Vă invităm la o explorare succintă, consistentă, dinamică și nonconformistă a operei shakespeariene într-un spectacol muzical excelent.

©Joacim Bergström

„(Aproape) Toate operele lui Molière” este producția Secției germane a TNRS care s-a bucurat de mare succes de la premiera din 2023.

Trei actori vor să joace Molière, dar nu știu ce să alegă; „Bolnavul închipuit” sau mai degrabă „Tartuffe” sau poate o farsă, ”Avarul” este și el minunat, sau „Don Juan”? Hermine, Boniface și Jean-Baptiste rezolvă problema într-un mod original și joacă pur și simplu totul într-o piesă care conține cel puțin o replică din toate cele 33 de piese ale lui Molière și care, în același timp, spune o singură poveste continuă: se creează astfel o antologie, un mozaic al celor mai bune scene ale dramaturgului; tatăl autoritar vrea să împiedice nunta îndrăgostiților în favoarea intrigantului, dar servitoarea isteață zădărnicește planul; o piesă nouă, jucată în ritmul alert al comediei.

©Andrei Văleanu



Bilete și abonamente pe Scena Digitală

 
Pe Scena Digitală, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum și cel anual includ toate cele peste 60 de spectacole disponibile, la care se adaugă lunar două producții în premieră. Iubitorii de teatru, film, dans și muzică pot alege abonamentul pentru 12 luni la preț de 6 luni, respectiv 299 lei, și abonamentul pentru 3 luni la preț de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costă 49 lei/lună. Spectatorii pot opta și pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la prețul de 30 lei. În perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricând, oriunde și de oricâte ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare. 

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe site-ulwww.scena-digitala.ro.

Toate spectacolele Scenei Digitale oferă și subtitrare în limba engleză.

05/01/2024
Scena Digitală